5 грудня 2015 р.

Гуманізм газети «Нувель Репюблік»


Захист (наших) цінностей означає дотримання провідної лінії, яку можна назвати лінією гуманізму, наслідками якої є такі принципи.


• Здійснювати щодня потрійну місію. Бути ЗМІ для громадянин, будучи їхнім представником по відношенню до всіх ешелонів влади. Також, бути незалежним передавачем інформації від тих, хто приймає рішення, тобто, інформувати читачів щодо заходів, які їх стосуються, щоб показати їм можливі наслідки таких заходів. Нарешті, бути ілюстратором політичних, соціальних, економічних та культурних аспектів, тут і в інших місцях.
• Допомагати читачам в їхньому повсякденному житті. Газета є супутником як у гарні, так і в погані дні. Вона допомагає читачеві не тільки зрозуміти навколишнє середовище і повідомити думки, але й інтегруватися в суспільство; газета має відповідати на їхні запитання і направляти їх теж, якщо це необхідно.
• Допомагати читачам думати. Газета є «культурним» продуктом. За рахунок своєї якості і різноманітності, вона допомагає збагатити мислення читачів. Жодна рубрика не позбавляється цієї вимоги.
• Бути також зацікавленою стороною. Оскільки газета глибоко вкорінена в регіоні, вона є зацікавленою стороною в житті регіону, провінції. Вона включає в себе реалії регіону та чутливі питання, які цікавлять населення.
По всій території розповсюдження, як і в кожному регіоні, кожному департаменті, кожному населеному пункті, газета є як відображенням, так і складовою частиною спільноти, яке цінує всі його позитивні аспекти.
У виняткових обставинах газета може поширювати інформацію про великі економічні ініціативи, а також ініціативи у соціальній або гуманітарній сферах, коли вони знаходяться на території розповсюдження і відповідають корисній дії для суспільства, яку варто підтримати.

Нарешті, «Нувель Репюблік» спрямована на збагачення новини, на створення події: від вільної трибуни до ігор через дискусію, яку вона організує на своїх шпальтах між різними спільнотами, асоціаціями та установами.

• Повідомляти про несправедливість. Газета не замовчує певні події. Газета може виступати захисником цінностей, які вона пропагує у суспільному житті. Її обов'язком є звернення до громадської думки, щоразу, коли відбувається несправедливість. Тим не менш, це не може бути результатом індивідуальної оцінки; звертатися до громадськості можна лише після обговорення, рішення, відповідальність за яке повинна взяти на себе редакційна ієрархія.
• Бути силою, що врівноважує владу. Демократія, права людини, справедливість і терпимість. Ці цінності є для журналіста завданнями, що представляють загальний інтерес, принаймні його відповідальність у громадянському суспільстві. Вони іноді вимагають критичного погляду на дії влади. Але журналіст, на тій підставі, що він має певний вплив, не повинен плутати свою точку зору з аналізом ситуації або події, оскільки його єдина мета — це дозволити читачеві сформувати своє власне судження.

Немає коментарів:

Дописати коментар